PERKEMBANGAN TERKINI MENGENAI UDA

Saya tidak tahu benar atau tidak. Kenalah pihak UDA Holding membuat kenyataan.

  1. Khabarnya UDA yang di Pengerusikan oleh seorang pemimpin Wanita UMNO dan Ahli Majlis Kerja Tertinggi UMNO telah bersetuju membeli harta tanah bekas panggung Odeon bernilai 260 juta.
  2. Beli itu tidak salah. Tetapi persoalan UDA fungsi dan tugas meningkat ekonomi Melayu. Kenapa tak beli harta tanah orang Melayu di Kampong Bharu yang banyak hendak di jual. Yang jarak tidak lebih dari 200meter dari Odeon.
  3. Khabar tanah ini asalnya milik anak syarikat UDA.. Haramjadah apa ni, jika benar saperti anak jual rumah kepada bapa.. Asalnya bapa yang punya.
  4. Soal penyamunan dan rasuah tak kira jantan atau betina, semua sama dalam komuniti UMNO. Ada jawatan kira nak menyamun. Sebab beli tanah Melayu di Kampong Bharu mungkin tak dapat kamsen broker. Entahlah.
  5. Tulisan ini akan di padamkan sebaik sahaja UDA Holding membuat kenyataan menjelaskan isu pembelian tanah ini. Noh Omar sebagai Menteri jaga UDA tolong beri penjelasan.
  6. Pertama Komplek di depan harta tanah nak dibeli, milik UDA pun Peniaga Melayu macam melukut tepi gantang. Itu UDA tidak ambik kisah. Nak sewa ruang lobi pun tidak ada keistimewaan kepada peniaga Melayu.

Berhentilah pemimpin UMNO yang ada jawatan. Otak kira nak menyamun. parti kalah pilihanraya dan Kerajaan, kamu kaya raya.. Pookee Maklah kamu Pengerusi UDA. -zmy

Leave a Reply

Your email address will not be published.