PENUBUHAN PARTI BARU ALA UMNO – MEWAKILI KEPENTINGAN MELAYU- BUMIPUTERA -RAKYAT TERBEBAN DI MALAYSIA !

1MDB-Sungai-Besi

Penubuhan parti baru tajaan Tun Mahathir dan mantan para pemimpin tertinggi UMNO (mereka yang dipecat oleh MKT UMNO di bawah kepresidenan DS Najib) akan menjadi kenyataan. Mengapa mereka bertekad menubuhkan parti baru ? Mereka dipecat dan dinyah keluar secara paksa kerana kuat mengecam penyelewengan dan rasuah yang membarah dalam UMNO terutama melibatkan skandal 1 MDB. 1MDB syarikat tajaan kerajaan di bawah Kementerian Kewangan terlibat dengan tanggungan hutang melebihi  RM 5O, OOO,OOO,OOO juta atau 50 Bilion.Hutang ini terbeban atas  negara. Sudah pasti terpikul atas rakyatnya.

Mereka yakin UMNO telah  tersasar jauh daripada matlmat perjuangan asal demi untuk agama, bangsa dan negara.  UMNO  telah diselewengkan oleh para pemimpin atasannya dalam pergelutan mempertahan diri, kroni dan elit istimewa. Golongan ini menubuhkan parti baru untuk mengembalikan perjuangan parti kembali di atas landasan yang betul. UMNO dipimpin oleh pemimpin yang telus dan berAMANAH. Ini  sebagaimana yang diperjuangkan oleh para pemimpin UMNO era sebelum dasar penswastasaan dan pengkorpratan. Zaman di mana kerajaan dan parti tidak mengabaikan tanggung jawab sosial yang besar terhadap rakyatnya. Malahan menjaga hak hak rakyat  dan kepentingan aset negara dengan sesungguhnya.

Ikuti kenyataan di bawah oleh pemimpin akar umbi UMNO yang telah dipecat. Bagaimana beliau mencerap,memahami  apa yang berlaku pada parti keramat ini sesudah teruk ternoda :

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *