PARTI BARU TAJAAN TUN M DENGAN RESTU PH COMING SOON !

FB_IMG_1468549094855

PENUBUHAN PARTI BARU AKAN JADI KENYATAAN

AMARAN MAHATAHIR KEPADA PAS : JANGAN SERANG KAMI

7a9aed3e0fbcb56a523d80e923983173

Gambar di atas menjadi bukti bahawa  parti baru mirip UMNO tajaan Tun Dr M akan tertubuh dalam masa terdekat. Parti itu direstui PAKATAN HARAPAN untuk memantapkan lagi permuafakatan pembangkang yang tergugat angkara pengunduran PAS akibat pertelagahannya dengan DAP.

Komen Mukhriz Mahathir :

“Keputusan yang dinanti adalah satu pilihan terbaik daripada kami sebagai ahli parti yang dipecat.Kami bukan keluar parti tetapi dipecat ianya cukup berbeza.Lagi pun sebagai pemimpin kami kena fikirkan halatuju baru sebagai langkah mengukuhkan kedudukan ,disamping memikul tanggung jawab yang diamanhkan rakyat”

57d1b391465b721c4d1404f7881a91d0

DS KHAIRUDDIN ABU HASSAN :” Parti baru ini penting,jika kita berjaya menghapuskan semua pemimpin rasuah dalam UMNO kita semua boleh kembali dan merombaknya.Hakikatnya UMNO masih boleh diselamatkan.

Parti tersebut berasaskan :

* Parti baru mirip UMNO yang dianggotai bekas bekas    ahli UMNO – Melayu yang tidak berpuas hati dengan    UMNO kini

* Peluang tubuhkan cawangan  parti yang tersekat di      bawah UMNO kini dan mempromosikan & menam      pung pemimpin bermaruah dan berkualiti

*Parti mewakili bumiputra  setelah UMNO dirosakkan  oleh nepotisme, rasuah dan kronisme

*Tidak bersaing dengan PKR, AMANAH dan DAP

*Berkerjasama dengan PH demi SELAMATKAN   MALAYSIA daripada kehancuran tadbir urus             negara yang terburuk sepanjang 60 tahun.

ANINA SAADUDIN : Kita mempunyai sebuah parti pelbagai kaum PKR, parti berasaskan agama PAS, parti untuk China DAP, MCA  dan India  MIC.

Kita tak mempunyai parti untuk kaum bumiputera selepas UMNO telah rosak. Entiti baru perlu menjadi parti yang berjuang untuk rakyat.Ia tidak seharusnya mengulangi kesilapan UMNO terutamanya amalkan nepotisme.

Tidak ada kedudukan yang diwarisi sama ada anak anak presiden,sepupu, adik beradik melainkan mereka yang benar benar berwibawa untuk membawa perubahan politik.

PARTI PERLU MELANGKAH KELUAR DARI FALSAFAH FEUDAL

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *