ZAKIR NAIK NAFI DAKWAHNYA MENGHINA AGAMA LAIN

DR ZAKIR NAIK  PENDAKWAH PERBANDINGAN AGAMA MEMBONGKAR APA YANG TERMAKTUB   DALAM KITAB KITAB AGAMA TERBESAR YG ASAL

khalid-bakarzakir

Pendakwah dunia DR ZAKIR NAIK  menegaskan bahawa dakwah dan kenyataannya tidak bermaksud menghina agama lain.

Beliau sekadar menyampaikan pesan dan mesej AL QURAN. Bahawanya  ALLAH TUNGGAL. DIA tidak beranak dan mempunyai anak. Bahawa ISA AL MASIH bukan ANAK TUHAN.

DrZakirNaik

Katakanlah DIALAH  ALLAH. SATU SATUNYA TUHAN YANG MAHA ESA, MUTLAK,UNIK  DAN ABADI. DIA TUNGGAL,TIDAK BERANAK DAN TIDAK DIPERANAKKAN. TIDAK ADA YANG SEKUPU,SEBANDING DAN SETANDING DENGANNYA

zakir-naik-ramasamy-dap

Jika sebarang pihak kesal kononnya beliau menghina atau memperlekeh agama lain itu  bukan tujuannya. Jika mereka masih tidak berpuas hati mereka boleh menyaman Al Quran.Al Quran, wahyu  daripada ALLAH  yang menyatakan sedemikian.

Tugas saya hanya menyampaikan firman ALLAH untuk sekalian manusia. Saya memanjangkannya kepada khalayak. Mesejnya supaya mereka mengenal siapa dia Allah daripada wahyu Allah sendiri. Sumber yang sebenarnnya.Dalam bahasa yang terang biarkan wahyu Tuhan berbicara kepada para hamba hambaNya. Jangan memfitnah dan berdusta atas nama Tuhan.

Dr Zakir Naik kesal ada pihak dari kalangan para pemimpin Islam sendiri keliru dengan dakwahnya. Mereka menuduh dakwahnya menggugat keharmonian beragama di Malaysia. Bagaimana orang Islam  yang ada aqidah boleh berfikir begitu ?Apaka mereka tidak percaya kepada TAUHID.

Adalah menjadi tugas pemimpin dan ulama Islam menyampaikan risalah Tuhan yang benar, mendengar dan mempelajari daripada para ilmuan apa dia kandungan dan mesej ketuhanan yang asli. Mesej yang terkandung dalam kitab kitab agama yang asal sebelum dipinda.

Bahawa TUHAN tidak berupa, berimej, berjasad, berbentuk dan boleh digambarkan atau diobjekkan. Apa lagi dijadikan berhala untuk disembah.

Tugas saya menyeru kepada PERSAMAAN bukan membawa PERBEZAAN atau membawa KONFLIK.Apabila manusia dapat mencari persamaan dalam risalah yang autentik ASAL mereka akan bersatu dan dekat dengan TUHAN.

zakir-najib

Pagi tadi saya menjemput Dr Zakir Naik bersarapan pagi di kediaman saya. Adalah harapan saya agar beliau dapat menyampai mesej ke seluruh dunia Malaysia adalah sebuah negara amalkan kesederhanaan dan sentiasa menggalakkan kesatuan ummah.

Leave a Reply

Your email address will not be published.